Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Још једна медаља стиже у Смедерево

Атлетичарка Оља Николић освојила бронзану медаљу у Турској

Na EJOF - u ( Oлимпијске игре младих Европе ) Оља Николић чланица Атлетског клуба Смедерево  освојила је бронзану медаљу  у трци на 2.000 метара стипл. Такмичење је одржано у Трабзону у Турској.
Иначе, на 7. светском првенству за млађе јуниорке које је почетком месеца одржано у Лилу у Француској Оља је истрчала свој лични рекорд 6,54,99 што је за 10 секунди брже од њеног претходног најбољег времена. Тиме је, према речима тренера Јована Миливојевића, оправдала очекивања и у укупном пласману заузела 19. односно 7. место у европској конкуренцији.
Оља се из Турске враћа са бронзаном медаљом а из локалне самоуправе најављено је да ће за њу и веслаче који су дан раније оборили светски рекорд, бити организован пријем.