Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Још једно злато Огњене Михајловић

Протеклог викенда одржане су квалификације за Куп Србије за јуниоре, у исто време у Новом Саду, Крагујевцу и Београду. Уједно је одржано и првенство централне Србије у Крагујевцу,  где су се такмичили атлетичари Атлетског клуба "Смедерево".

 

Огњена Михајловић је поново освојила злато на 800 метара, резултатом 2.22,11 и тако понела титулу првака централне Србије и обезбедила учешће у финалу Купа Србије за јуниоре.

 

Атлетичари Атлетског клуба "Смедерево", Немања Бањанин и Александар Веринац, учествовали су у јуниорској конкуренцији за квалификације Купа Србије и постигли следеће резултате: Бањанин на 800 м постигао време од 2.08,00 а Веринац на 200 м истрчао 26,81 што је његов лични рекорд.

 

Смедеревским атлетичари учествоваће у наредном периоду на многобројним такмичењима од којих су најважније квалификације за млађе јуниоре, које ће се одржати у недељу и понедељак, такође у Крагујевцу, а пред њима је и финале Купа Србије за јуниоре.