Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Ју Ес Стил уложио 120.000 евра у мерне станице

 
 
Компанија Ју Ес Стил Србија финансирала је ревитализацију две аутоматске мерне станице за мерење квалитета амбијанталног ваздуха, у Радинцу и Раљи. Ова инвестиција иницирана је у време посете железари министра животне средине и просторног планирања, Оливера Дулића, 18. фебруара ове године. Она је резултат договора генералног директора Ју Ес Стил, господина Метју Перкинса и министра Оливера Дулића, оствареног током те посете.

У уторак, 22. јуна 2010. године пуштене су у рад станице за мерење квалитета ваздуха које је Влада Републике Србије, поставила у Радинцу и Раљи. У набавку нове опреме за две станице, компанија Ју Ес Стил је уложила 120.000 евра.

Овом догађају су, поред представника компаније Ју Ес Стил Србија, на челу са генералним директором, Метјуом Перкинсом, присуствовали и представници Републичке агенције за заштиту животне средине, градоначелник Предраг Умичевић, заменик председника Скупштине, Бранче Стојановић, члан градског већа за комуналну инфраструктуру, Милован Костић и остали представници локалне самоуправе и јавних предузећа и месних заједница Радинац и Раља.

" Обе станице, у месним заједницама Раднинац и Раља, сада имају најновију технологију у складу са стандардима Европске уније што ће допринети тачности података који ће се прикупљати са тих уређаја " рекла  је Љубица Дрејк,  генерални менаџер Сектора за заштиту животне средине.
Иначе, од доласка Ју Ес Стила у Смедерево,  2003. године, улозено је,  преко 80 милиона долара у пројекте за заштиту животне средине у тој компанији, наводи се у званичном саопштењу.

Ова инвестиција ће омогућити редовну контролу квалитета вадуха у Смедереву и околини.