Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Југ Радивојевић добитник Нушићеве награде

Овогодишњи добитник Нушићеве награде позоришном редитељу је Југ Радивојевић, саопштио је жири фестивала.

 

Редитељ из Београда, Југ Радивојевић, овогодишњи је добитник Нушићеве статуете редитељу за поставке Нушићевих дела и савремено читање старе и нове драмске класике, награде која се додељује на позоришном фестивалу „Нушићеви дани" у Смедереву.

 Радивојевић је други добитник ове награде која се додељује бијенално. Први пут награда је додељена 2011. године редитељу Егону Савину. 

 Једногласну одлуку донео је трочлани жири у саставу: др Драгана Чолић Биљановски, театролог (председник), Милосав Буца Мирковић, књижевни и позоришни критичар и Сава Ђуричић, уметнички директор „Нушићевих дана" (чланови).

 Представе Бранислава Нушића које је режирао Југ Радивојевић учествовале су на „Нушићевим данима" у Смедереву са великим успехом. „Ожалошћену породицу" у продукцији Опере и театра Мадленианум из Београда, стручни жири је 2009. године прогласио најбољом на фестивалу, док је представа „Пут око света" у копродукцији Крушевачког позоришта и фестивала „Дани комедије" у Јагодини, 2011. године проглашена најбољом од стране жирија публике.

 Награда Југу Радивојевићу биће уручена на предстојећим, јубиларним 30. Нушићевим данима у Смедереву, у априлу ове године. Награда се састоји од Статуете Бранислава Нушића, рад магистра вајарства Власте Филиповића из Смедерева и новчаног износа.

 Фестивал „Нушићеви дани" покренут је 1984. године у Смедереву, с циљем популаризације великог комедиографског дела Бранислава Нушића, који је важан део живота (детињство и младост) провео у Смедереву.