Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


КА НОВОМ МУЗЕЈУ У СМЕДЕРЕВУ

Одржана конференција за новинаре у Музеју у Смедереву
 
  На конференцији за новинаре у Музеју у Смедереву, одржаној у суботу 24. децембра у 11 часова представљени су резултати недавно завршеног општег јавног анонимног архитектонског конкурса за израду идејног решења сталне поставке и пратећих садржаја Музеја у Смедереву који је расписан у новембру ове године.
  Конкурс се реализује у оквиру пројекта Музеја у Смедереву Израда пројекта реконструкције сталне изложбене поставке Музеја у Смедереву - прва фаза, који је финансијски подржан од стране Министарства културе, информисања и информационог друштва и града Смедерева.
  Предмет конкурса било је анкетно архитектонско решење нове сталне поставке и пратећих садржаја, као и решење ентеријера и екстеријера истог простора. Расписивању архитектонског конкурса приступило се са циљем преиспитивања функционалних и просторних могућности објекта, као и садржаја који би обогатили постојећу понуду у окружењу.
  На конференцији су уручене новчане награде за три најбоље оцењена решења у избору Жирија за спровођење поступка јавне набавке услуга бр. 01/2011 и потписани уговори о откупу награђених решења. У прилогу ове вести достављамо Вам комплетан Извештај поводом расписаног Конкурса, где можете пронаћи више информација о самом Конкурсу.
  На конференцији су се обратили:
Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву;
Оливера Марковић, начелник Одељења за заштиту културног наслеђа Министарства културе, информисања и информационог друштва;
Мр Милорад Младеновић, ванредни професор на Департману за архитектуру Архитектонског факултета у Београду;
Оливера Марковић, помоћник градоначелника Смедерева за културу и очување наслеђа;
Мр Катарина Живановић, директор агенције за консалтинг и менаџмент Projekt plus и стручни сарадник Филозофског факултета у Београду.