Ugovor za izvođenje građevinskih radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta Gimanzija Smederevo Sanacija divljih deponija Obnova mehanizacije Siniša Mali posetio Slobodnu zonu Smederevo Besplatni konverzacijski kursevi engleskog i italijanskog jezika


KAMERAMA PROTIV DIVLjIH DEPONIJA

 Komunalna policija Gradske uprave Smederevo poziva građane da aktivno učestvuju u  očuvanju životne sredine  i time daju svoj doprinos čistoći grada i unapređenju postojećeg stanja komunalnog reda na teritoriji Grada Smedereva

Problem sa deponijama u smederevskim selima rešavaće se uvođenjem sistema redovnog iznošenja smeća. To je osnovni preduslov za njihovu trajnu sanaciju.

 Obaveštavaju se građani da će se ubuduće sankcionisati nesavesno ponašanje svih onih koji odlažu smeće na mesta koja za to nisu predviđena . Deponije su odnedavno pod nadzorom video kamera, a za fizička i pravna lica predviđene su novčane kazne.

Grad Smederevo je, u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji, postavio video nadzor na lokacijama, gde je na predlog i na osnovu procene Komunalne policije  Smedereva utvrđeno da se stvaraju takozvane „divlje deponije", a u cilju sprečavanja širenja postojećih i stvaranja novih.

Video nadzor se nalazi na lokacijama kod Osnovne škole „Sveti Sava", na pristanu, na Dunavskom keju, na starom Šalinačkom putu, ugao Ulice 27.marta i Majevičke, u naselju Miloja Đaka, u Šumadijskoj, na Papazovcu (kod okretnice autobusa), na Carini kod Rimskog bunara, na Trgu Nikole Krge i u Jabukaru iza Knez Mihajlove ulice.

Za sve dodatne informacije, a u cilju sprečavanja i stvaranja novih divljih deponija, građani mogu da se obrate na email: komunalna.policija@smederevo.org.rs ili  tel.: 064/844-91-49 i 026/46-27-902.