Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Кадеткиње Смедерева вицешампионке Србије

Кадеткиње Стрељачке дружине „Смедерево“ освојиле су друго место екипно серијском малокалибарском пушком на шампионату Србије, који је одржан протеклог викенда у Ћуприји.

Вицешампионке Србије у кадетској конкуренцији су: Наташа Божиновић (264 круга) Даница Денић (263 круга) и Милица Симовић (252 круга).

Појединачно, Наташа Божиновић је освојила пето, а Даница Денић шесто место. За Стрељачку дружину „Смедерево“ наступила је и Милица Малетић (240 кругова), а код кадета најбољи смедеревци били су Петар Адамовић (222 круга), Павле Марковић (147 кругова) и Милош Савић (137 кругова), пренео је тренер смедеревских кадеткиња и кадета, Никола Симић.

Смедеревска шампионска екипа са прошлогодишњег првенства малокалибарском и војничком пушком одустала је од наступа због здравствених проблема неких стрелаца, тако да ни најискуснији међу њима, Новица Петровић, неће бити у прилици да брани златну медаљу за мали калибар.

До краја ове сезоне остало је још само да се пуца дисциплина војничка пушка. Сениорска екипа СД „Смедерево“ је шампионска екипа са прошлогодишњег првенства и војничком пушком, а Новица Петровић и у овој категорији треба да одбрани прошлогодишњу златну медаљу.

Од 1. октобра почиње и ваздушна сезона, на нашем новом стрелишту у Смедереву, саопштено је из Стрељачке дружине „Смедерево“.