Одржана студијска посета Лиону у вези са стварањем приступачног окружења Куп Србије у каратеу за полетарце, наде и кадете почео је данас у Смедереву Завршена санација котларнице у објекту Весели цветови на Царини Пријем и награда за кик-боксере после успеха на Светском првенству Десет година Регионалног центра за професионални развој


Како лакше до легализације

У београдском Сава Центру, у среду је, у организацији Министарства урбанизма и грађевине, одржан скуп на тему „Како до лакше легализације“.

Скупу су, осим градоначелника и председника општина из целе Србије, присуствовали и представници града Смедерева - градоначелница др Јасна Аврамовић и начелник Одељења за урбанизам, изградњу и комуналне делатности Драган Крстић.

Главна тема скупа била је легализација бесправно подигнутих објеката у Србији, односно, предлог измене позитивних прописа који ће, према речима министра Велимира Илића, врло брзо ући у скупштинску процедуру.

Циљ скупа је био да се изабере Савет за легализацију, који ће се бавити питањем легализације у наредном периоду. Савет ће давати предлоге решења како брже доћи до легализације, али и како да се ови предлози уврсте у законске норме, како би се грађанима олакшала процедура легализације. Задатак Савета биће проналажење најбржег и најквалитетнијег начина да грађани легализују своје објекте.

У Савету који броји 15 чланова, Смедерево ће представљати градоначелница др Јасна Аврамовић.

Граду Смедерево поднето је око 20.000 захтева за легализацију бесправно подигнутих објеката. Као члан Савета, град Смедерево биће значајан фактор у доношењу законских одредби, са циљем да грађани у што краћем року и под најповољнијим условима  легализују своје објекте.