Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Како увести еУправу у локалне самоуправе

Презентација „Како увести еУправу у локалне самоуправе“ одржана је у понедељак у Градској управи у Смедереву.

Удружење Едукациони центар уз подршку Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација , Фонда за отворено друштво, УСАИД-а и Националног института за међународне односе, покренуло је иницијативу за промовисање еУправе у служби грађана са циљем да упозна учеснике о значају и најбољим начинима за увођење еУправе.

Презентација је организована за учеснике са територије Подунавског округа, углавном са територије града Смедерева, а била је намењена одборницима, представницима локалних самоуправа, јавних предузећа, установа, медија, цивилног и пословног сектора.

„Веома је важно да кажемо да су неке локалне самоуправе већ кренуле са увођењем еУправе. Међутим, тај процес треба да буде координисан на националном нивоу. Портал еУправа нуди неке бесплатне услуге локалним самоуправама. Ми смо овде да промовишемо те услуге, а једна од тих функција је и еПлаћање“, рекао је за градски сајт  Иван Грујић из Едукационог центра.

Само неке од користи које имају локалне самоуправе увођењем еУправе су издавање извода из матичних књига, уверења о држављанству, грађевинске дозволе, пријава инспекцији, захтев за легализацију објекта, потврда о измиреним пореским обавезама, еПлаћање..

Увођењем еУправе грађанин има следеће користи – заказивање термина за издавање личних докумената, продужење регистрације возила, промена пребивалишта, пријава пореза, коришћење еПотписа и еДокумента, еПартиципација..

Услуге националног портала еУправа www.euprava.gov.rs бесплатне су за све јавне институције у Републици Србији.