Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Књижевно дело Чеде Поповића

Магистарски рад Велише Јоксимовића, монографија " Књижевно дело Чеде Поповића", објављена под покровитељством Града Смедерева у оквиру едиције "Магистарске тезе и докторске дисертације" , представљена је 12. децембра 2008. године, у Великој сали Центра за културу у Смедереву.
Велиша Јоксимовић, један од најзапаженијих књижевних стваралаца са ових простора, успео је да прикупи биографск у и библиографску грађу о аутору, чије је дело било недовољно расветљено у књижевној критици и књижевној историграфији.

Рођен у Смедереву 1866. године, Чеда Поповић, један од најзначајих српских реалиста и сатиричара, овом монографијом је отргнут од заборава и представљен из савремене књижевнонаучне перспективе.