... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Коларчеви дани

Смотром културно уметничких друштава из Дрмна, Врчина, Брђана, Браничева и Раље, КУД "Коларац" из Колара овог викенда обележио је годишњицу постојања и рада.

"Оно што је Граду Смедереву битно јесте да очува традицију, а ту ћемо традицију најбоље очувати кроз рад културно уметничких друштава", рекла је у Коларима градоначелница др Јасна Аврамовић и додала: "Градска управа ће и финансијски и логистички подржати развој ове врсте културног аматеризма, јер је у њега укључен велики број чланова од најмлађих фолклораца до ветерана."

КУД "Коларац" основан је, заправо, пре више од пола века, али је у свом раду током протеклих година правио више пауза. Културно уметничко друштво из Колара наставља са радом, а његових шездесет чланова вредно ради и чува од заборава  кореографије из разних крајева Србије и са поносом проноси име Илије Милосављевића Коларца, српског добротвора и великана.

Жеља Колараца је да Културну манифестацију "Коларчеви дани" омасови и обогати и другим садржајима,    како би је претворили у традиционалну, а назив манифестације тиме би добио прави смисао.