Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Комунални полицајци на улицама Смедерева

Комуналним полицајцима уручене су легитимације и службени телефони

"За ред у гардовима Србије", слоган је под којим су основана одељења Комуналне полиције у градовима Србија, међу којима је и Смедерево.
Свечаности поводом уручивања легитимација комуналним полицајцима града Смедерева присуствовали су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, начелник ГУ Смедерево, Милијана Новаковић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић, начелник Подунавског управног округа Момир Радојковић, Зоран Анђелковић заменик начелника ГУ Смедерево и Небојша Весић начелник новооснованог Одељења комуналне полиције.  
"Комунални полицајац овлашћен је да у складу са Законом о комуналној полицији упозори лице, изда усмено наређење , изврши проверу идентитета или довођење, изврши прегледање лица и предмета, привремено одузме предмете, спроведе видео надзор и употрби средства принуде - физичку снагу, службену палицу и средства за везивање, а у складу са другим законом, прописом и општим актом града и да примени друга овлашћења, предвиђена у члану 16. став 2. Закона о комуналној полицији", стоји на легитимацијама које су комуналним полицајцима уз службене телефоне, уручили градоначелник Предраг Умичевић и заменик градоначелника др Јасна Аврамовић.
Они су пожелили Комуналној полицији успешан рад, на задовољство и у корист грађана Смедерева. Њихов рад допринеће лепшем и чистијем Смедереву.