Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Комунално уређење града

На основу Закључка Градског већа, 05. 08. 2013. године, почело је комунално уређење града и прилаза граду, и подразумева уређење свих прилазних путева са обилазнице и Ковинског пута.

 

Кошена је трава у Улици Ђуре Салаја, на површинама Марине и Језавског зида Смедеревске тврђаве, као и путни појасеви на овим површинама, на Београдском (старом) путу, у Улици Црвене армије и на Коларском и Петријевском правцу.

 

Уређују се све зелене и цветне површине, а поставља се и нови мобилијар. Недостатак ђубријера је претходно дефинисан као један од основних проблема, па је ЈКП Зеленило набавило 35 ђубријера које се уклапају у већ постојећи мобилијар.

 

ЈКП Зеленило је самостално креирало и изградило 50 нових ђубријера, које ће бити распоређене по парковима и шеталиштима. Постављено је и 11 жардињера-клупа за седење у Улици деспота Гргура, код Гимназије и Центра за културу. Такође је постављен централни просветљени огласни пано у самом центру града.

 

Почела је и прва фаза реконструкције јавне површине на обали Дунава код Веслачког клуба, која предвиђа уређење пешачке стазе са гранитном коцком, површине око 500 метара квадратних. Овај простор ће бити опремљен урбаним мобилијаром са још 11 жардињера-клупа за седење, што ће оплеменити овај простор.

 

У другој фази, током наредне године, изградиће се фонтана у слободном делу парковске површине на Веслачком клубу. Такође су постављене кошевске конструкције, промењене табле и обележена су два кошаркашка терена на истом потесу.

 

Напомињемо да је Град Смедерево покренуо поступак набавке неколико возила тзв.„чистилица", које ће омогућити квалитетније и брже одржавање јавних површина. У току је поступак набавке велике чистилице са контејнером-спремиштем запремине 7 метара кубних. Ово возило је намењено за одржавање главних градских улица и прилазних путева, који су у надлежности Града, a користи се и у зимском периоду за уклањање снега. Осим тога, биће набављене и три мање чистилице, чија је намена одржавање јавних површина, стаза, тргова и тротоара.

 

У оквиру припрема за што успешнију реализацију програма 126. туристичко привредне манифестације Смедеревска јесен, јавна предузећа која се баве комуналним уређењем јавних површина, имају веома висок степен сарадње и координације, па заједно учествују у свим пословима сређивања Града, како би гостима био представљен у што лепшем издању.

 

Намера свих предузећа је да и после овогодишње манифестације наставе са оваквим ангажовањем и одрже достигнути ниво уређености свих јавних површина. Да би успели у томе, неопходна је и помоћ свих Смедереваца.