Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Концерт Саше Васића

Познати поп аутор Саша Васић одржаће солистички концерт у Смедереву, у петак, 13. децембра, са почетком у 20 часова, у Великој дворани Центра за културу.

 

Публици је познат као извођач хитова попут „Само ћу с тобом трајати", „Живот си ми дала ти" , а награђиван је и као композитор песама попут „Бол до лудила" Марије Шерифовић, „К'о лијана" и многих других.

 

Као гости на концерту појавиће се неки од најбољих смедеревских музичара. Сашка Јанковић, финалисткиња Првог гласа Србије, Зоран Миленковић, Алогија, Бојан Туркић, Александар Митровић и Александар Прокић.

 

Саша Васић своје професионално бављење музиком започиње 1992. године као гитариста у групи „О'ђила". Соло каријеру почиње 1997. године, када се појављује на Будванском фестивалу и осваја награду за најбољу интерпретацију са својом песмом „Једном", коју је за њега написао наш суграђанин Зоран Миленковић. Ова победа му доноси и уговор са издавачком кућом „Комуна", која 1998. објављује његов први албум „Без имена". Осваја награду за најбољу интерпретацију на Зрењанинском музичком фестивалу 2000. године, а већ у септембру објављује свој други албум „Једном у животу". Осваја Велику награду (Гранд Приx) за најбољу песму под називом „К'о Лијана", на музичком фестивалу у Будви 2001. заједно са Корнелијем Ковачем, као и награду за најбољу интерпретацију „Даворин Поповић". Компилацију „Ко' лијана" за издавачку кућу City Records објављује 2002. године. На Будванском музичком фестивалу, 2004. године, као композитор песме „Бол до лудила" коју изводи Марија Шерифовић осваја прву награду. У међувремену компонује музику за друге извођаче и музику за документарне филмове. У јулу месецу 2009. године издаје свој четврти албум под називом „Можда..." за исту издавачку кућу Цитy Рецордс.

 

Саша Васић је последњи пут у Смедереву наступио на промоцији ЦД-а "Ти си ми у крви" Корнелија Ковача 2007. године и тада је смедеревској публици отпевао песму Корнелија Ковача "К'о Лијана".