Одржана 10 седница Савета за безбедност саобраћаја на путевима града Смедерева Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево


Концерт Уметничког центра Талија

У сарадњи са Амбасадом Мексика у Београду синоћ је у смедеревском Центру за културу одржан концерт Уметничког центра Талија.

 

Смедеревска публика била је у прилици да ужива у извођењу националног и интернационалног  програма Уметничког центра Талија из Београда - игре из Мексика, централне и западне Србије, Врања, Војводине...

 

Концерту су присуствовали и званични представници Амбасаде Мексика у Србији.

 

Уметнички центар Талија основан је 1998. године у Београду, а висок извођачки квалитет и  одличан избор програма убрзо су покренули и лавину турнеја и концерата. Талија данас броји више од 300 чланова  и сваке године одржи више од 400 концерата, од којих су већина око наших православних храмова у земљи и свету.

 

Године 2010.и 2011. гостовали су на фестивалу у Северној Каролини, а потом наставили турнеју у црквама у Кливленду, Орланду, Сант Петербургу, Њу Џерзију, Њујорку, Чикагу, Сент Луису и Мајамију. Наступали су преко наше Цркве и у Немачкој, Француској, Данској, Белгији, Луксембургу.

 

Српски опанак је заиграо и у Кини, Тајвану, Дубаију, Тенерифима, Мексику, Перуу, Еквадору, Канади, Тунису и свим балканским земљама.

 

Ова уметничка група сваке године одигра и преко 250 концерата за крстареће бродове који пролазе кроз нашу земљу.