Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Конституисан Градски штаб за ванредне ситуације

У петак 9. новембра 2012. одржана је Конститутивна седница Градског штаба за ванредне ситуације Града Смедерева и усвојен нови састав Градског штаба након одржаних локалних избора.
Градски штаб за ванредне ситуације усвојио је Пословник о раду Градског штаба за ванредне ситуације, као и Годишњи план рада Градског штаба за ванредне ситуације Града Смедерева за 2013. годину.
Штаб је на данашњој седници донео закључак о формирању службе за ванредне ситуације на нивоу Градске упарве, закључак да се на наредној седници Штаба достави извештај о спремности зимских служби за предстојећу зиму, као и закључак да се у буџету града за 2013. годину определе средства за  ванредне ситуације.
У циљу што ефикаснијег информисања грађана на сајту Града www.smederevo.org.rs биће отворен линк са свим информацијама о функционисању Градског штаба за ванредне ситуације.