Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Коприва, коприва

Смедеревска премијера Дечје опере „Коприва, коприва“ у извођењу Градског женског хора „Кир Стефан Србин“ најављена је за уторак, 26. фебруар.
Програм је урађен у копродукцији „Мадленианума“ из Београда и Хора „Кир Стефан Србин“, а стихове су писали Мошо Одаловић и Будимир Нешић.
Редитељ је Иван Клеменц, а аутор музике је Милан Т. Илић.
Публика ће имати прилику да види својеврстан перформанс, оперу за децу и одрасле Хора «Кир Стефан Србин», у пратњи истоименог Камерног оркестра,  под диригентски вођством Милана Т. Илића.
У представи наступа и Горан Крнета, оперски солиста, ангажован у многим представама у Српском народном позоришту, Театру «Мадленианум» и Народном позоришту у Београду.
Диригент хора компоновао је једноставну, мелодичну музику за ову оперу која представља низ дечјих песмица у оквиру заокружених нумера.
«Коприва, коприва» је нови вид представе у домаћој музичкој баштини, нови приступ компоновању музике за децу и покушај да она буде у интеракцији са публиком.
Почетак представе «Коприва, коприва» заказан је за 20 часова.