Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Корак ближе до усељења

 
 
Још 15 породица избеглих и расељених лица добило пакете грађевинског материјала

      У Пленумској сали ГУ Смедерево 13.октобра потписани су уговори о испруци 15 пакета грађевинског материјала. Реч је о пакетима вредности од по четири хиљаде евра који су намењени за 15 породица избеглица и расељених лица са Косова и Метохије. Реч је о породицама које су већ започеле градњу властитих кућа и потребна им је додатна помоћ како би завршили своје стамбене објекте и уселили се у њих.
Реч је о пројекту "Подршка избеглицама и расељеним лицима у Републици Србији", који финансира ЕУ а спроводи немачка невладина хуманитарна организација АСБ (Арбеитер-Самаритер-Бунд) у сарадњи са Комесаријатом за избеглице И УНХЦР-ом И градским властима. Укупна вредност пројекта који у Србији спроводи АСБ је 1.020.000 евра. Вредност 15 пакета грађевинског материјала који су овом приликом уручени корисницима је 60.000 евра. Треба рећи И то да је ЕУ у протеклих годину дана у Смедереву већ поделила 16 грантова за исту популацију.
О значају досадашње сарадње говорили су пројект менаџер АСБ-а Живота Де Лука,  помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић и члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту др Весна Јеремић Драгојевић.