Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником Следе Савине путоказе и граде литерарну традицију у Смедереву Светосавски концерт Ансамбла народних игара и песама Смедерево


Краљевски пар у посети Смедереву

Хуманитарна испорука Дневном боравку Сунце и ЗЦ "Свети Лука"
 
Краљевски пар њкв престолонаследник Александар и принцеза Катарина посетили су на Благовести, 7. априла Смедерево. Том приликом били су у  Атељеу вајара Зорана Кузмановића и Историјском архиву, где су имали прилику да виде изложбену поставку поводом 90. годишњице смрти Краља Петра I
Приликом посете Дневном боравку МНРО "Сунце" и Здравственом центру "Свети Лука" краљевски пар уручио је хуманитарну помоћ (прехрамбене артикле).
У Градској управи Смедерево организован је пријем за уважене госте.
Са краљевским паром разговарали су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, заменик градоначелника др Јасна Аврамовић, председник Скупштине Бранче Стојановић, заменик председника Скупштине Бојан Костић и начелник Подунавског управног одбора Момир Радојковић.
Пријему су присуствовали представници Монарахистичког клуба и Ротари клуба Смедерево.
Обраћајући се присутнима престолонаследник Александар похвалио је напоре градских власти на успостављању повољне пословне климе, и пожелео да и даље наставе да раде на добробит свих грађана Смедерева.
Након срдачног разговора др Јасна Аврамовић саопштила је краљевском пару да ће им "Зеленило" овдашњег комуналног предузећа полконити 1.500 садница за уређење дворског парка.