Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Креативни хаос на Данима Бате Стојковића

Смедеревско позориште „Креативни хаос" извешће своју најновију представу „Путујуће позориште Шопаловић" на Данима Бате Стојковића који се од 10. до 13. августа, по четврти пут заредом, одржавају у Врњачкој Бањи, у част великана српског глумишта.

 

„Путујуће позориште Шопаловић" култно драмско дело Љубомира Симовића, режирала је Невена Ракочевић, а премијера представа је била крајем овог маја.

 

Овогодишњи Дани Бате Стојковића носе назив „Варљиво лето 2013." а као и претходних година манифестацију ће обележити велики број позоришних представа, филмских пројекција, књижевних вечери, изложби.

 

Свечано отварање је планирано за 10. август у 20 сати, у амфитеатру Данило Бата Стојковић, где ће бити одигране све представе. Част да ове године отвори Батине дане, има наш прослављени глумац Славко Штимац.

 

Након отварања, наше позориште „Креативни хаос" извешће представу „Путујуће позориште Шопаловић". За 11. август у 21 сат планирано је да Театар 91 из Алексинца изведе представу „Позови ме ради прељубе".

 

Наш познати глумац и позоришни редитељ Радослав Рале Миленковић извешће монодраму „Наши дани" и то 12. августа у 21 сат, а за 22 планирана је и пратећа манифестација „Глумци певају за Бату" у извођењу глумице Љиљане Стјепановић и младих глумаца из класе Милице Краљ и Светлане Цеце Бојковић, уз музичку пратњу Милана Николића и Баракуда бенда. Књижевне вечери и изложба „Бата у Врњцима" биће одржане у хотелу Соларис Ресорт.

 

Ове године домаћин Дана Бате Стојковића је наш легендарни глумац Драган Гага Николић, а своје присуство, на овој сад већ традиционалној манифестацији потврдили су Батини пријатељи глумци: Милорад Мандић Манда, Мира Бањац, Љиљана Драгутиновић, Љиљана Стјепановић, Милица Краљ.

 

Покровитељ манифестације је општина Врњачка Бања, а као и свих претходних година, медијски покровитељ је РТВ ПИНК. Организатор је Удружење „Пријатељи Бате Стојковића".