Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Кров над главом добило 20 породица

Данас усељена зграда у насељу Ковачићево

У насељу Ковачићево свечано је отворен објекат за социјално становање у заштићеним условима изграђеног средствима Европске уније у оквциру пројекта  IPA 2007 " Подршка избеглим и интерно расељеним лицима у Србији". Двадесет породица добило је најлепши поклон за Нову годину, кров над главом, чуло се приликом свечаног уручивања кључева новим станарима.
У присуству Тhomasа Gnocchiја , представника делегације ЕУ у Србији, Расима Љајића, министра за рад и социјалну политику у Влади Републике Србије, Светлане Велимировић, заменик комесара за избеглице Републике Србије и господина Eduardа Arboledе,  представника UNHCR-а, корисницима је усељење честитао градоначелник Смедерева Предраг Умичевић.

Кључеве је добило 16 породица избеглих и интерно расељених лица из Колетивног центар ОРА Радинац и четири социјалоно угрожене породице са територије града Смедерева.
Вредност овог пројекта је близу 500.000 еура. Из фондова ЕУ финансирано је 387.000 а преостало је обезбедио град кроз инфраструктуру и грађевинско земљиште. 
У Смедереву је почела изградња још 20 станова из IPA фондова 2008.
Иначе, у Смедереву је број особа које бораве у Колективном центру са више од 630 смањен на 300 у протекле четири године.