... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ЈАСНИ АВРАМОВИЋ ПРИЗНАЊЕ ДАМА ГОДИНЕ ЗА 2017. ГОДИНУ Дух аматеризма – Смедерево у акцији Министарства културе Дружења песника са децом из сеоских основних школа


Квалификације за Лигу младих Европе у стрељаштву

У Смедереву ће од 10. до 12. маја бити одржане Квалификације за Лигу младих Европе у стрељаштву, за регион Југоисточне Европе, прво званично међународно такмичење у дугој историји Стрељачке дружине „Смедерево".

 

На турниру у Смедереву учествоваће репрезентације Хрватске, Русије, Украјине, Израела и земље домаћина Србије. Проглашење победника је у недељу 12. маја, а награде ће уручити градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

У петак у 17 часова биће одржан технички састанак на коме ће се обратити Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије и Смедерева, а затим ће жребом бити одређени парови за такмичење.

 

Ово такмичење је још једна добра прилика за успешну афирмацију наше локалне заједнице у земљи и иностранству и признање стрељачком спорту и спортским радницима Смедерева.

 

Европска лига младих је такмичење у стрељаштву за националне тимове, састављене од стрелаца старости између 14 и 18 година. Европска стрељачка конфедерација је основала ово такмичење као један вид припреме стрелаца за Олимпијске игре младих 2010. године.

Финале Лиге младих Европе ове године биће одржано у Лашком у Словенији од 3. до 6. октобра.