Дан ослобођења Смедерева у Првом светском рату Пријем генералног секретара Културно-просветне заједнице Србије ... Изградња постројења за пречишћавање отпадних вода града Смедерева Састанак градоначелника са представницима ПКЦ-а


Људи и животиње - заједно је лепше

Светски дан заштите животиња обележава се сваке године 4. октобра. Посебан акценат ставља се на јединствен однос људи и животиња и важност постојања ове врсте у људском животу.

Први пут, овај датум обележен је 1931. године током Конвенције еколога у Фиренци, како би се упозорило друштво на постојање угрожених врста.

Удружења за заштиту животиња широм света обележавају овај дан, како би скренула пажњу људи на проблеме животиња и подстакла их на размишљање о свом односу према њима.

Алармантан је податак да сваког дана нестане по неколико стотина животињских врста у свету.

Данас су најугроженије морске корњаче, гориле, панде, слонови, китови, тигрови, кажу званични подаци Светске организације за заштиту животиња.

У свету је познато приближно 1,9 милиона животињских врста, а претпоставља се да их је готово стотину пута више.

"Обележите и ви на свој начин светски Дан животиња, а затим наставите да га обележавате и осталим данима".

Овом поруком запослени у Прихватилишту за псе у ЈКП "Зеленило" у Смедереву апелују на све људе добре воље да помогну угроженим животињама сами, или кроз придруживање акцијама које ово Прихватилиште нуди током целе године.