Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Међу најбољима у Србији

Ана Алентијев, јуниорска репрезентативка Смедерева, освојила је сребрну медаљу у другом колу Купа Стрељачког савеза Србије, које је одржано током викенда на стрелишту у Смедереву.

 

У сениорској конкуренцији са 368 кругова била је седма. Алентијев је на првом колу Купа у Новом Саду прошлог месеца освојила златну медаљу и била четврта у сениорској конкуренцији пиштољем.

 

Са 369 кругова у јуниорској конкуренцији победила је Јована Драгачевац из Стрељачке дружине „Алекса Дејовић" из Ужица, која је на првом купу била друга. Бронзу је освојила Јелена Томић из Стрељачке дружине Кикинда са 366 кругова. Укупно је наступило 22 јуниорке.

 

Од осталих смедеревских стрелаца најбоље пласирана јуниорка пушком била је Даница Денић на 2. месту (43. сениорка), Јелена Јаковљевић је била 36. (54. сениорка), а Александра Вујасин је одустала због квара на пушци. Код јуниора пушком, први пут у овој конкуренцији, за СД „Смедерево" наступио је Петар Адамовић и заузео је 29. место.

 

Укупно је наступило 207 стрелаца из 40 клубова.

 

Треће коло купа ССС одржаће се такође у Смедереву 21. децембра. После три кола Купа по 8 најбољих стрелаца у свим категоријама пласираће се у финале које ће се одржати наредне године у фебруару.