Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Међународни сусрет васпитача

 

У Смедереву се тренутно одржава Међународни сусрет васпитача ПУ "Вукосава Ивановић-Машовић" из Бара  и васпитача ПУ "Наша радост" из Смедерева. Колеге из Бара су прошле године били домаћини за 13 васпитача из Смедерева. Том приликом су смедеревци имали прилику да се упознају са црногорском културом , традицијом и њиховим васпитно-образовним радом. Сада ће васпитачи из Бара имати прилику да упознају са историјом, културом и  радом установа у Смедереву. За госте ће на Тргу, вечерас бити изведен уметнички програм вртића са почетком у 19 часова, а наредних дана и приредбе. Гости из Бара остају у Смедереву до суботе.
     Данас је у Пленумској сали организован пријем за васпитаче. Испред локалне самоуправе њима су се обратили: заменик градоначелника, др Јасна Аврамовић, заменик  председника Скупштине, Бранче Стојановић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу , Бојан Теофиловић и директор ПУ "Наша радост", Мирјана Ћосић.

- Желим да се захвалим гостима на данашњој посети и прошлогодишњем гостопримству. Драго ми је да су се васпитачи из бивше Републике, договорили да направите једну међународну сарадњу, да усавршавате методологију, размењујете искуства и ширите једну добру намеру. Моје задовољство је што сте прошле године заиста учинили напор и били добри домаћини нашим вртићима. Надам се да ћемо и ми вама бити добри домаћини и да ћете упознати Смедерево. Желим да ваша посета не буде пука туристичка, већ да има и едукативан карактер- истакла је др Аврамовић, заменик градоначелника.

Након обраћања представника локалне самоуправе, присутнима се обратила и директор ПУ "Вукосава Ивановић-Машовић" из Бара, која је објаснила да је намера да се овакви скупови одржавају сваке године, а да се шире кругови сарадње, те се у наредном периоду очекује још предшколских установа које ће се одазвати позиву за сарадњу. На пријему су гости из Црне Горе уручили представницима локалне самоуправе пригодне поклоне.