Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Меморијал Воја Вакуловић

У Спортској хали у Смедереву током викенда се одржава отворени стонотениски турнир за кадете, млађе кадете и јуниоре „Меморијал Воја Вакуловић“.

Турнир је у суботу отворио председник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић, у присуству градоначелнице др Јасне Аврамовић, народне посланице Сузане Спасојевић и члана Градског већа за спорт и омладину Саше Момића.

„У име руководства града Смедерева поздрављам све учеснике турнира, али и ентузијазам смедеревског клуба да у два дана окупи представнике 62 клуба из Србије и на овај начин отргне од заборава сећање на спортског прегаоца Воју Вакуловића. У жељи да се настави ова традиција, такмичарима желим лепо дружење и добре резултате“, истакао је Стојановић.

Турнир се бодује за ранг листе Стонотениског савеза Србије, а осим кадета и кадеткиња, појединачно и у паровима, у Смедереву се надмећу и јуниори и јуниорке и млађи кадети и кадеткиње, појединачно и у паровима, укупно oko 340 учесника из 62 клуба са територије Србије.

Први меморијални турнир организован је 2010. године, у знак сећања на истакнутог спортског радника и прослављеног смедеревског стонотенисера, који је преминуо годину дана раније, Воју Вакуловића.
 
Вакуловић је био тренер и председник СТК „Смедерево“ који је направио добре и вредне спортисте и резултате вредне пажње, превазилазећи локалне оквире.

Организатор отвореног стонотениског турнира за кадете и млађе кадете „Меморијал Воја Вакуловић“ је Стонотениски клуб „Смедерево“ који се изборио да овај турнир постане традиционалан.