Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Меморијални турнир Желибор Младеновић Желе

Друго коло Купа ССС биће одржано на стрелишту у Смедереву 24. новембра. Пре тога,  у недељу 18. новембра са почетком у 10 часова на градском стрелишту, биће одржан традиционални, и ове године јубиларни, десети Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“ у гађању серијском ваздушном пушком.

Турнир се одржава у част Желибора Младеновића Желета, истакнутог и трофејног смедеревског стрелца и гимнастичара, а организују га Стрељачки клуб „Херој Срба – Безбедност“ и Стрељачка дружина Смедерево. Пуца се 40 дијабола по Правилнику Стрељачког савеза Србије. Екипу сачињавају 3 члана по слободном избору. Најбољи у појединачној и екипној конкуренцији биће награђени.

На турнир се до сада пријавило више од 25 екипа из десетак градова, око 80 учесника, што га већ сада чини најјачим турниром серијском пушком ове године у нашој земљи, а екипе и појединци се још увек могу пријавити лично на стрелишту, мејлом на адресу streljackadruzinasmederevo@gmail.com или на телефоне 026/4621-956 064/380-12-23.

По завршетку турнира, биће одржана и завршна свечаност поводом 125 година Стрељачког спорта у Смедереву, на којој ће се најзаслужнијим појединцима и колективима доделити плакете и захвалнице Стрељачког савеза Смедерева.