Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Меморијални турнир у стрељаштву -Желибор Младеновић Желе-

Меморијални турнир „Желибор Младеновић Желе“, 10. по реду, одржан је у недељу на стрелишту у Смедереву, у част Желибора Младеновића Желета, истакнутог и трофејног смедеревског стрелца и гимнастичара и завршна свечаност поводом обележавања 125 година стрељачког спорта у Смедереву.

Најбољим стрелцима медаље и пехаре су уручили Предраг Младеновић, син Желибора Младеновића и председник Стрељачког савеза Смедерева, Синиша Машовић.

У конкуренцији сениорки победила је Милица Игњатовић из Стрељачког клуба „Металац“ из Бора са 371 кругом, а на другом месту је тренутно најбоља смедеревска пушкашица Јелена Јаковљевић са 364 круга. Треће место са резултатом од 360 кругова освојила је Александра Миџак из СК „Београдске електране“. Укупно је учествовало 30 сениорки.

У конкуренцији сениора златну медаљу освојио је Горан Вранов из СК „Металац“ Бор са 373 круга, испред Николе Милошевића који се нашао на другом месту са кругом мање, односно резултатом од 372 круга. Бронзану медаљу освојио је Војислав Младеновић из СК „Уљма“ са 370 кругова. Укупно се такмичило 46 сениора.

У екипној конкуренцији (општа категорија) потврђена је доминација СК „Металац“ из Бора који је са укупним резултатом од 1.110 кругова победила испред Стрељачке дружине „Стражилово“ из Сремских Карловаца са 1.092 круга. На трећем месту је СК „Уљма“ са 1.083 круга.

По завршетку турнира, који је одржан у оквиру завршне свечаности поводом 125 година стрељачког спорта у Смедереву, најзаслужнијим појединцима и колективима додељене су плакете и захвалнице Стрељачког савеза Смедерева.

Плакете Стрељачког савеза Смедерева у знак признања за дугогодишњи успешан рад и постигнуте резултате на унапређењу стрељачког спорта у Смедереву добили су: Велимир Јовановић,  Миодраг Ивковић, Новица Петровић, Јелена Јаковљевић,  Драган Флорић,  Јован Шулејић,  Никола Симић,  Ана Алентијев, Синиша Машовић, Милутин Јовановић, Милан Тодоровић,  Драган Симић,  Љиљана Аџић,  Слободан Ристић, Град Смедерево и Савез спортова Смедерево.

У знак захвалности за дугогодишњу успешну сарадњу и помоћ у развоју стрељачког спорта захвалнице су добили остали чланови Управног одбора Стрељачке дружине „Смедерево“ и Стрељачког савеза Смедерева: Бобан Маринковић, Јелена Тасић, Марија Аничић, Зоран Тошић, Татјана Ђорђевић и Душко Савић, као и актуелни стрелци, прваци државе: Бојана Бечановић, Сара Илић, Ана Лајчак, Александра Лекић и Марија Симић, као и тренери: Милица Симић, Милан Коцић, Ђорђе Стојановић, Дејан Перић и Александра Ристић.

Захвалнице су добили и некадашњи стрелци, активне стрељачке судије, спортски радници, организације, медији и новинари: Милорад Тасић, Санвила Марковић, Момир Петковић, Дворана Смедерево, Боривоје Провчин, Божин Степаноски, Зденка Петровић, Драган Пантовић, Телевизија Смедерево, Саша Шпаровић, Душан Драгић, Милена Китић, Радослав Мирковић, Мира Тодоровић, Ненад Максић, Велимир Коцић и Куглашки клуб Смедерево.

Са поштовањем и жељом да од заборава отргну свог колегу и пријатеља Желибора Младеновића, турнир традиционално организују Стрељачка дружина „Смедерево“ и Стрељачки клуб „Херој Срба Безбедност“ уз подршку Стрељачког савеза Смедерева.