Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Место где у Смедереву СУНЦЕ станује

 
 
Смедеревски Дневни боравак Сунце прославио је 7. рођендан. Рођенданској просалви присуствовали су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту др Весна Јеремић Драгојевић родитељи корисника и други гости.
Слављеници су приредили представу коју су гости уз смех и аплаузе са уживањем пропартили. Градоначелник је славњеницима честитао рођендан пожелевши им да се ускоро  преселе у нове веће просторије. Да је напредак корисника Дневног боравка очигледан, потврдиле су др Весна Јеремић Драгојевић и  Биљана Гвозденовић руководилац   Дневног боравка Сунце.
Дневни Боравак „Сунце“ је  oтворени облик социјалне заштите деце и омладине ометене у менталном развоју. Ради под окриљем Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама (МНРО) Смедерево.
 Друштво за помоћ МНРО ради свих ових  година, пре свега захваљујући родитељима корисника, стручњацима из области просвете (образовања), здравствене и социјалне заштите, значајној подршци и разумевању локалне самоуправе, Црвеног крста и разних хуманитарних организација. Дневно збрињавање деце и омладине ометене у менталном развоју, која нису имала могућност укључивања у систем предшколског, школског и специјалног образовања и васпитања је од изузтне важности. Дневни боравак има 20 сталних корисника, интелектуалног функционисања од лаке до дубоке менталне ометености. Спремно је решење за изградњу Дневног боравка, од 300 квадрата са комплетном документацијом. Обезбеђена је и локација на Карађорђевом брду. С овим пројектом конкурисано је код неколико фондација.