Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Министар Драгин у Смедереву


Привредно туристичку манифестацију Смедеревска јесен посетио је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин. Министар је обишао штандове пољопривредних произвођача на градском тргу као и Вински град. Изразио је задовољство што ова манифестација има најдужу традицију у Србији и да произвођачи из године у годину износе своје производе који су сваке године све квалитетнији.
У разговору са пољопривредним произвођачима указао је на проблеме који се јављају у пољопривреди као и на могућности њиховог превазилажења. Истакао је улогу државе која ће и даље бројним мерама да субвенционише рагистрована пољопривредна газдинства у намери да помогне српском сељаку да издржи период транзиције и да постане конкурентан на европском тржишту. Уз то ће се залагати да се нађу могућности удруживања пољопривредника како би дошло до укрупњавања производње и лакшег пласмана производа.