Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Министар Удовичић посетио Смедерево

Министар омладине и спорта Републике Србије и истакнути српски ватерполиста, Вања Удовичић, посетио је у понедељак Смедерево.

 

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, министра је најпре упознала са радом Веслачког клуба Смедерево, као најстаријег и најтрофејнијег овдашњег клуба, о којем је детаљније говорио тренер смедеревских веслача и тренер јуниорске репрезентације, Дејан Гуслов и показао део тренажног процеса и услове у којима тренирају.

 

Првог министра спорта у деведесетогошњој историји клуба, сачекали су представници свих селекција веслача, од најмлађих до освајача медаља на међународним такмичењима и актуелних чланова државне репрезентације.

 

Домаћин министру омладине и спорта, градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић,  представила је Смедерево као град младих и град спорта и истакла да су у оквиру пројекта Спорт у школе, запослени сви професори физичке културе са евиденције Националне службе за запошљавање.

 

„Желели смо да омогућимо, не само професорима да раде, него и деци да тренирају и повучемо их са улице, али и родитељима да могу своју децу да пошаљу на спорт. Вежбање у једном од смедеревских клубова кошта око 40 евра. У овом случају, деца добијају тренинг апсолутно на терет Града Смедерева, а сигурна сам да ћемо и наредних година подржавати овакве акције Министарства спорта", нагласила је градоначелница.

 

У Оновној школи Бранко Радичевић, министар је упознат са реализацијом пројекта Спорт у школе, са свим професорима/учесницима у пројекту, а од стране малишана je дочекан као права звезда, од кога су тражени небројани аутограми и заједничке фотографије.

 

„Пројекат Спорт у школе је заживео у 47 градова, а у овој години ћемо се потрудити да увећамо тај број и проширимо на што већи број школа, јер сви градови у Србији то заслужују. Запошљавањем младих и образованих професора кроз овакве програме, враћамо веру младим људима да се образовање исплати", истакао је министар омладине и спорта у ОШ Бранко Радичевић.

 

„Сматрам да давањем посла младим људима са Бироа рада, људима који су уложили много труда да би постали факултетски образовани, шаљемо јасну поруку свим младима да Влада Републике Србије, Министарство омладине и спорта и локалне самоуправе размишљају о највећем проблему данашњице, а то је незапосленост. Запошљавање младих је наш највећи приоритет у наредном периоду. Да смањимо број незапослених, да саслушамо жеље младих", казао је Удовичић.

 

Министар је додао да млади јесу са правом огорчени, али да је држава у претходном периоду показала да се суочава са проблемима.

 

„Не бежимо од проблема и овај пројекат је један од таквих доказа, запошљавање и давање деци основних корака и знања о физичкој култури, развијање моторичких способности, омогућавање деци да могу да бирају. Деца данас врло добро знају шта не желе, а изузетно мало знају шта желе. Ми смо ту да им пружимо шансу да имају могућност избора и као држава да им омогућимо неометан развој", нагласио је Удовичић.

 

После снимања емисије на локалној ТВ Смедерево, министар је са својим домаћинима, градоначелницом др Јасном Аврамовић и замеником градоначелника, Бојаном Теофиловиће, боравио у једном од кафеа у централној пешачкој зони, где се задржао у разговору са младим Смедеревцима.