Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Министарка здравља посетила Општу болницу у Смедереву

Министарка здравља Републике Србије, Славица Ђукић Дејановић, данас је отворила Одељење дневне психијатријске болнице у Општој болници Смедерево, у присуству руководства Града Смедерева, Опште болнице и Дома здравља Смедерево.

 

Поводом Светог Луке, славе Опште болнице „Свети Лука" Смедерево, ову здравствену установу данас је посетила министарка здравља Славица Ђукић-Дејановић и том приликом свечано отворила Oдељење дневне психијатријске болнице. Свечаном отварању и обележавању славе ове здравствене установе присуствовала је градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић са најближим сарадницима, као и руководство Опште болнице „Свети Лука" и Дома здравља Смедерево.

 

„Пријатно сте ме изненадили вашим ангажманом. Ваш план да смедеревска болница има 24 постеље и да Дневна болница, на плану ресоцијализације да посебан допринос, била је прилика да се данас сретнемо, да видим наше пацијенте и са њима поразговарам. Задовољна сам што пацијенти осећају скромност и залагање вашег тима који стручно ради свој посао, али оно што ме посебно данас радује је то што је менаџмент болнице препознао колико је важно да прелазни пут од саме болнице до одласка кући буде доступан нашим пацијентима", изјавила је министарка.

 

Она је закључила да је лечење у дневним болницама савремен облик лечења који пацијенту даје много више од класичног, даје му сигурност да може да превазиђе проблем, да је човек као и сваки други и да може да се врати својој породици и радној средини.

 

Након тога је одржан састанак са директорима здравствених установа Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане.