Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Мистична Ирска у Центру за културу

Плесна трупа Келтик Ритам одржаће концерт ирског плеса Mystical Ireland у суботу, 14. децембра у 20 часова у Центру за културу Смедерево.

 

„Хладни децембарски дани су право време за путовање до зелене Ирске, уз магичне плесове вила и заводљив ритам ципела за степ уз аутентичну музику и традиционалне ирске инструменте. Mystical Ireland је концерт који ће кроз плес и музику испричати и оживети бајку о љубави и магији, одвести вас у неке далеке и мистичне пределе и развеселити брзим и веселим ирским ритмом. Концерт је спој традиционалних и модерних ирских софт и степ плесова уз карактеристичну ирску музику, по угледу на велике светске спектакле попут Riverdance и Lord of the Dance представа."

 

Келтик Ритам се може похвалити многобројним наступима у Србији, Босни и Хрватској, и многобројним наградама са такмичења - седам златних медаља са државних и 34 медаље са међународних такмичења у ирском плесу.

 

Трупу Келтик Ритам, која је ове године прославила једанаести рођендан, основао је професионални ирски плесач Марко Мићић.