Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Млади су закон

 
 
У Смедереву је обележен први рођендан Канцеларије за младе.

Међу бројним гостима, сликарима, музичарима и пре свега младим људима Смедерева, били су и представници локалне самоуправе. Годину дана успешног рада Канцеларије за младе, овом приликом честитали су др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника, Бојан Теофиловић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу и Ненад Максић, члан Градског већа за спорт и омладину, који је нагласио да је Скупштина града усвојила Локални акциони план за младе ( ЛАП )
Била је ово прилика да се слављеници захвале најактивнијим члановима и најуспешнијим сарадницима.
 Марина Јанковић, координатор Канцеларије за младе у Смедереву, уручила је признања Омладински тим лидера. Посебна признања припала су Јелени Вучићевић - за најбољег сарадника, Марко Петковић проглашен је за омладинског ИН лидера а за најбоље оставрену сарадњу са Канцеларијом за младе, захвалницу је добила Техничка школа.
У Скупштинској сали Градске управе 21. септембра у 12.00 часова биће одржана јавна расправа поводом израде Закона о младима који ће Влади Србије, предложити ресорно Министарство омладине и спорта. Јавној расправи присуствоваће саветник Министра за спорт и омладину Зорица Лабудовић, представници локалне самоуправе, представници институција, Савет за младе, Радна група за израду
ЛАП-а, и други. Јавну расправу организује Национална коалиција за децентрализацију из Ниша и Канцеларија за младе Смедерево за Подунавски округ.