Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Млади таленти добили стипендије

Млади теленти  потписали уговоре за стипендирање за школску 2011/12. годину

Млади таленти града Смедерева, њих осамдесетпеторо, потписали су Уговоре за стипендију  Фонда за младе таленте. Гордана Ристић, директорка Фонда за младе таленте истакла је да је за ову школску годину повећан број стипендија као и њихов новчани износ за по 500 динара.Тако да је за ученике месечна стипендија 5.000 односно 8.000 за студенте. Ученицима и студентима већ су уплаћена средства, ретроактивно, од септембра односно октобра.

Бојан Карић, председник Управног одбора Фонда за младе таленте, нагласио је да су се чланови УО Фонда одрекли својих накнада како би се листа стипендиста проширила  за још два места.

Помоћник градоначелника за образовање, Драган Станић пожелео је стипендистима Фонда за младе таленте, да све жеље реализују управо у сопственом граду.

Члан Градског већа за образовање Миша Ивковић, рекао је да улагање у образовање није само уређење фасада  већ и улагање у едукацију, такмичења, као и функционисање Фонда за младе таленте града Смедерева.