Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Млађан Динкић, подржао изградњу рафинерије у Смедереву

 
      Након посете Свилајнцу, потпредседник Владе Млађан Динкић састаао се у Смедереву са још једним немачким инвеститором. Реч је о власнику немачке компаније Messer Tehnogas која производи специјалне гасове за медицинску употребу, као и за индустрију челика и метала, хемијску, прехрамбену, фармацеутску и аутомобилску индустрију.
      Потпредседник Владе Србије и министар економије и регионалног развоја, Млађан Динкић састао се у згради Округа, са градоначелником Смедерева Предрагом Умичевићем и начелником Подунавског управног одбора, Момиром Радојковићем.
      Том приликом Динкић је у разговору са представницима града Смедерева показао велико интересовање за инвестиције у Смедереву. Он се похвално изразио у вези са настојањем локалне самоуправе да измести луку из центра града и најавио помоћ Владе у проналежењу оператера  за измештање луке. Имајући у виду стратешки положај Смедерева такође је нагласио значај отварања Бесцаринске зоне.
Динкић је подржао изградњу рафинерије у Смедереву и нагласио да је улагање страног капитала најбољи начин за бржи излазак из кризе и упошљавање српске привреде.
      Ја мислим да уколико постоји тржишни интерес да је свако добро за Србију, али мора се водити рачуна и ту је задужено Министарство за животну средину да то буде по најстрожијим европским стандардима. У том смислу конкуренција рафинерија би била добра. Наравно, инвеститор је тај који треба да процени профитабилност рафинерије, а што се тиче Србије, што се тиче Смедерева, ја мислим да такву инвестицију треба прихватити. Наравно, једини услов треба да буде по еколошким стандардима и у том смислу Влада Србије подржава тај пројекат и сада све зависи од инвеститора, рекао је министар економије Млађан Динкић.