Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Мортен Стемре у посети Смедереву

Представници Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду посетили су у уторак Смедерево.

Ђачки парламент Основне школе Др Јован Цвијић наставио је традицију упознавања и дружења ученика са представницима страних држава.

У уторак је њихов гост био политички саветник амбасадора Краљевине Норвешке, Мортен Стемре, који је разговарао са ученицима ове школе.

Након тога, председник Скупштине града Бранче Стојановић, организовао је пријем за представника ове пријатељске земље и представио некадашњу српску престоницу.

„Град осећа велике последице транзиције и гро привреде је у веома тешком стању, али и поред тога, градски буџет опредељује значајна средства за образовање. Образовање је нешто најважније у времену кризе која се осећа и у нашој земљи, то је инвестиција за будућност“, нагласио је Стојановић.

Током разговора начелно су договорени будући контакти званичника, као и представљање привредних, нарочито пољопривредних потенцијала Смедерева.

Представници Амбасаде Краљевине Норвешке подсетили су да је ова држава, један од највећих донатора у претходном периоду, са око 240 милиона евра, као подршке Србији на путу интеграција у Европску унију.

На пријему у Градској управи били су и представница Амбасаде за односе с јавношћу, Вања Ковачев, координатор рада Градског парламента ученика, Борис Здравковић и директорка ОШ Др Јован Цвијић, Драгица Голубовић.

Гости су, у наставку посете Смедереву, обишли Музеј и Смедеревску тврђаву и упознали се са историјским наслеђем нашег града.