Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Музеј по мери ђака

Интерактивна изложба „Музеј по мери ђака“ биће отворена у првој сали основне изложбене поставке Музеја у Смедереву, у понедељак 24. децембра у 11 часова.  
                
Настојећи да постигне већу интегрисаност у свом друштвеном окружењу и ојача своју улогу у развоју додатних облика образовања, Музеј је реализовао пројекат под називом Завичајна школа наслеђа.

Циљ овог пројекта је да музеј у друштву позиционира као расадник знања о наслеђу, незаобилазан и прихватљив у систему општег образовања и васпитања ученика. Овако позициониран Музеј директно подстиче развој образовног туризма који утиче на развој економије и већег друштвеног стандарда.

У току протекле године реализоване су бројне активности предвиђене овим пројектом и оне се односе на: едукативне радионице, семинаре, предавања, промоције, изложбе и публиковање. У овим активностима учествовали су професори, ученици основних и средњих школа, туризмолози и кустоси.

Интерактивном изложбом Музеј по мери ђака Музеј жели да представи део резултата постигнутих приликом реализације активности предвиђених овим пројектом, али и да посетиоцима омогући да и сами искусе радост учења, учествујући у активностима које су биле део реализованих радионица.

Посебно значајан сегмент овог програма ће бити формирање Дечијег клуба. У току трајања изложбе деца и ученици од 5 до 15 година добиће прилику да постану чланови   Дечијег клуба.
               
Изложба, у оквиру које ће бити организоване и едукативне играонице, биће отворена од понедељка 24. до четвртка 27. децембра од 9 до 17 часова.