Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Музеј у Смедереву на 57. Међународном сајму књига

Друго, допуњено издање књиге „Вила династије Обреновића у Смедереву“, ауторке мр Снежане Цветковић, вишег кустоса историчара уметности Музеја у Смедереву, биће представљено на 57. Међународном сајму књига.

Промоција књиге ће бити одржана у Сали Београдског сајма, Хала 1а, у среду 24. октобра  од 11 до 12 часова, а најављени учесници у програму су: Татјана Гачпар, директор Музеја у Смедереву, мр Игор Борозан, Филозофски факултет у Београду и аутор. Медијатор ће бити Мирослав Лазић, кустос Музеја у Смедереву.
 
Књига „Вила династије Обреновић у Смедереву“ први пут је објављена 2008. године у издању Музеја у Смедереви, а први тираж је убрзо распродат.

Услед великог интересовања, како стручне тако и шире јавности, ауторка је наставила своја проучавања Виле. Резултат овог вишегодишњег проучавања долази нам у виду другог, допуњеног издања, обогаћеног новим визуелним сведочанствима која уносе ново светло у тумачењу овог репрезентативног здања наше дворске културе, наводи се у саопштењу Музеја.

Издавач је Музеј у Смедереву, а тираж је 1.000 комада. Књига је штампана захваљујући финансијској подршци Министарства културе Републике Србије.

Рецензенти књиге су др Мирослав Тимотијевић и др Ненад Макуљевић, обојица редовни професори на катедри за националну историју уметности Филозофског факултета у Београду.