Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Музичка смотра слепих Србије у Смедереву

Савез слепих Србије и Градска организација слепих у Смедереву организовали су у петак 23. Музичку смотру слепих и слабовидих  уметника Србије, уз учешће Народног оркестра РТС-а и афирмисаних интерпретатора.

Музичка смотра слепих и слабовидих уметника Србије одржана је у смедеревском Центру за културу, а у такмичарском делу наступило је 15 учесника у конкуренцији народне, инструменталне и забавне музике, а манифестацију је пригодним речима отворила члан Градског већа ресорно задужена за рад и социјалну политику Љиљана Животић Живановић.

У забавном делу победила је Катарина Костић из Лесковца са песмом „Зависна“, од инструменталиста најбољи је био Зденко Клинко из Београда са „Буциним колом“ на хармоници, док је у конкуренцији народне музике прво место освојио Ивица Главић из Зрењанина са песмом „Мој бехаре“.

На смотри је, поред такмичара,  наступило неколико афирмисаних слепих певача, а све учеснике је пратио Народни оркестар Радио-телевизије Србије Бранимира Ђокића, под управом Синише Вићентијевића.

„Oва манифестације је била успешна нарочито због смедеревске публике, која је присуством и подршком потврдила људску солидарност са нашом популацијом и искрено се на томе захваљујем“, рекао је поред осталог председник Савеза слепих Србије, Милан Стошић.

Представници Савеза слепих Србије и Градске организације слепих Смедерево уручили су најуспешнијим учесницима пригодне награде и поклоне.