Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Музички спектакл у Тврђави

„Песме и арије које су освојиле свет" у недељу, 25. августа у Малом граду Смедеревске тврђаве.

После светског успеха у Лондону, светске премијере у Паризу, Будимпешти и Бечу, концерт „Песме и арије које су освојиле свет" (The World Famous Arias & Songs) одушевио је публику у више од педесет градова света и наше земље.

 

Гала концерт под називом „Песме и арије које су освојиле свет", у оквиру смедеревског културног лета 2013-те, биће одржан у недељу 25. августа, у Малом граду Смедеревске тврђаве.

 

Песме и арије које су освојиле свет за вас изводе светски признати уметници, величанствени тенор Славко Николић и певачка звезда у успону мецоспран Милица Павловић.

 

У програму учествују и Миодраг Чолаковић (клавир) и Петар Голубовић (мандолина, бузуки, балалајка и гитара). Водитељ је Александра Паладин. Концерт ће почети у 20 сати. Улаз је слободан. У случају лошег времена, концерт ће се одржати у Великој дворани Центра за културу.

 

Покровитељ концерта је Град Смедерево.