У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Музички таленти Смедерева

Од 2004. године, Смедерево је богатије за још један концерт класичне музике,  на коме наступају најталентованији и најмузикалнији становници нашег града. И сам назив "МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ СМЕДЕРЕВА" говори у прилог томе. Сваке године, локална самоуправа Смедерева додељивала је симболичне новчане награде  за сваког учесника концерта.
Концерт талената за 2009. годину, у децембру, није одржан због помереног зимског распуста, као и због вируса грипа већ је одржан 19.02.2010. године, у 1900, у концертној сали ЦЗК Смедерево. За овај концерт изабрани су најбољи од најбољих, петнеасторо ученика Музичке школе, као и ученици других школа.
      
Да Град Смедерево подржава таленат и  упорност, доказано је и овога пута.Градоначелник СмедереваПредраг Умичевић, је отворио концерт. Том приликом поздравио је ученике , и захвалио се професорима  и родитељима, као њиховој најзначајнијој подршци. Учесницима концерта уручио е симболичне новчане награда у износу од по 4.000 динара.Наступили су :

1. Андрија Ердеш-кларинет, кл.Јована Стојановић
2. Марија Влајковић-труба, кл.Милан Стојановић
3. Тамара Пантић-флаута, кл.Даниела Милошевић
4. Невена Ђоковић-соло-певање, кл.Драгана Тасић
5. Немања Ристић-тромбон, кл.Милан Стојановић
6. Андреа Николић-флаута, кл.Миомир Симоновић
7. Никола Јевтић-саксофон, кл.Јована Стојановић
8. Нина Станковић-виолина, кл.Александар Прокић
9. Јована Стојковић- етно-певање
10. Милош Пржић-етно-свирање, кл.Јелена Станојевић
11. Катарина Столаров-клавир, кл.Наталија Дојчиновић
12. Санда Машић- флаута, кл.Даниела Милошевић
13. Марко Анђелковић-хармоника, кл. Миломир Дојчиновић
14. Филип Живановић-гитара, кл.Бојана Стојановић
15. Александра Ђоковић-соло-певање, кл.Драгана Тасић