Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Музички таленти Смедерева

Од 2004. године, Смедерево је богатије за још један концерт класичне музике,  на коме наступају најталентованији и најмузикалнији становници нашег града. И сам назив "МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ СМЕДЕРЕВА" говори у прилог томе. Сваке године, локална самоуправа Смедерева додељивала је симболичне новчане награде  за сваког учесника концерта.
Концерт талената за 2009. годину, у децембру, није одржан због помереног зимског распуста, као и због вируса грипа већ је одржан 19.02.2010. године, у 1900, у концертној сали ЦЗК Смедерево. За овај концерт изабрани су најбољи од најбољих, петнеасторо ученика Музичке школе, као и ученици других школа.
      
Да Град Смедерево подржава таленат и  упорност, доказано је и овога пута.Градоначелник СмедереваПредраг Умичевић, је отворио концерт. Том приликом поздравио је ученике , и захвалио се професорима  и родитељима, као њиховој најзначајнијој подршци. Учесницима концерта уручио е симболичне новчане награда у износу од по 4.000 динара.Наступили су :

1. Андрија Ердеш-кларинет, кл.Јована Стојановић
2. Марија Влајковић-труба, кл.Милан Стојановић
3. Тамара Пантић-флаута, кл.Даниела Милошевић
4. Невена Ђоковић-соло-певање, кл.Драгана Тасић
5. Немања Ристић-тромбон, кл.Милан Стојановић
6. Андреа Николић-флаута, кл.Миомир Симоновић
7. Никола Јевтић-саксофон, кл.Јована Стојановић
8. Нина Станковић-виолина, кл.Александар Прокић
9. Јована Стојковић- етно-певање
10. Милош Пржић-етно-свирање, кл.Јелена Станојевић
11. Катарина Столаров-клавир, кл.Наталија Дојчиновић
12. Санда Машић- флаута, кл.Даниела Милошевић
13. Марко Анђелковић-хармоника, кл. Миломир Дојчиновић
14. Филип Живановић-гитара, кл.Бојана Стојановић
15. Александра Ђоковић-соло-певање, кл.Драгана Тасић