... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


НОВАК ЂОКОВИЋ У СМЕДЕРЕВУ

Национални амбасадор УНИЦЕФ-а и тениски првак света посетио малишане у вртићу Пчелица

Дружењем са малишанима Предшколске установе „Наша радост“ у Смедереву, Новак Ђоковић је започео своју амбасадорску мисију, која ће му омогућити да се активно бори за права детета и промовише значај образовања у раном детињству. УНИЦЕФ је 29. августа ове године именовао  тениског аса за националног амбасадора у Србији. У својој  новој улози Ђоковић ће искористити своје име и славу да подржи рад УНИЦЕФ-а у области раног развоја деце и инклузивног предшколског образовања.
„ Оно што сам научио као дете и даље има огроман утицај на мој живот. Имао сам срећу и привилегију да имам добар почетак у животу и шансу да развијем свој таленат. Нажалост, овакав почетак немају сва деца. Зато морамо да дамо додатну помоћ и подршку оној деци која су рођена у сиромаштву или на маргинама друштва да би остварили своје снове. Предшколски програми су од суштинског значаја јер малој деци дају максималне могућности за успех у каснијем образовању... дају им победничку стартну позицију“, истакао је Новак Ђоковић.
 
 
 
Смедерево је посетила и Лесли Милер, заменица директорке УНИЦЕФ-а у Србији.
„Изузетна нам је част што је Новак Ђоковић постао национални амбасадор УНИЦЕФ-а а посебно смо срећни што је изабрао да значајну пажњу посвети образовању у раном детињству. Циљ нам је да сва деца, а посебно она из најугроженијих група имају добар почетак у животу и добију могућност да се развију до својих пуних потенцијала. Новак је имао такву могућност. Зато је он највећи шампион образовања у раном детињству“, рекла је Лесли Милер.

Тениски првак света играо се са малишанима вртића Пчелица на Папазовцу а потом се задржао у срдачном разговору са градоначелником Смедерева Предрагом Умичевићем, заменицом градоначелника др Јасном аврамовић и директорком ПУ „Наша радост“ Мирјаном Ћосић.
Новак Ђоковић није одбио ни да окупљеним грађанима и деци подели постере са својим аутограмом и одговори на њихова бројна питања. У томе му је свесрдно помагала и његова девојка Јелена.