Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


На референдум изашло само нешто више од 10 одсто гласача

 

На конференцији за новинаре коју су одржали представници Референдумске комисије, саопштени су и званични резултати.

Председник комисије, Весна Коларић, рекла је да су у недељу у 20 часова затворена сва гласачка места, после чега је Комисија за спровођење референдума ( председник Комисије, Весна Коларић, заменик председника Комисије, Горо Реџић, и чланови Комисије: Гордана Вишњевац, Саша Радосављевић, Зоран Милосављевић, Драган Рајковић, Звонко Шулкић, Зоран Анђелковић, Љиљана Пешић, Милена Нисев, Милијана Новаковић и њихови заменици) пребројала гласова и дошла до коначних резултата.

"  Комисија је гласачки материјал примила од 78 гласачких одбора. Комисија је утврдила да није било битних повреда одредаба Закона о референдуму и није поништила гласање ни на једном гласачком месту. На основу гласачког материјала примљеног од гласачког одбора утврђено је да је за референдум предато 97.366 гласачких листића, колико  према изводима из бирачких спискова. Остала су неупотребљена 86.092 гласачка листића. На референдуму је гласало 11.368 гласача, од чега су 163 гласачка листића била неважећа, док је важећих било 11.202. Поврдно се изјаснило 3.115, а одрично 8.083"- навела је је Весна Коларић.

Званични резултати Референдумске комисије објављени су и у Службеном гласнику града Смедерева.