Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


На снази Одлука о максималној рационилазацији потрошње струје

Одржана редовна седница Градског штаба за ванредне ситуације

Информација
СА ДРУГЕ СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУЦИЈЕ ГРАДА СМЕДЕРЕВА, ОДРЖАНЕ 10.02.2012. ГОДИНЕ

Дневни ред

1.    Информација о мерама за помоћ социјално угроженом становништву
2.    Информација о стању леда
3.    Информација  о стању електроенергетског система
4.    Информација о централном грејању и функционисању ЈП за стамбене услуге и топлификацију Смедерево
Разно

1. За набавку огрева пријавиле су се  133 породице и 65 за пакете са основним животним намирницама. За ту намену одобрено је милион динара. У прихватилиште Црвеног крста у Малој Крсни првих дана смешетено је 8 лица а у међувремену још и самохрана мајка са деветоро деце као и супружници са четворо деце.
 Радна група коју чине чланови Градског већа за социјалну заштиту, др Весна Јеремић - Драгојевић и Саша Момић, представник Народне канцеларије, Црвеног крста, Центра за социјални рад и Весна Коларић, начелник Одељења за општу управу и МЗ Градске управе и уз градске и сеоске месне заједнице евидентирати све грађане којима је помоћ неопходна. Грађани се могу пријавњивати и телефонским позивом преко Кол центра 649 – 100.  Задужена је радна група да евидентира сва лица и договори садржај пакета основних животних намирница.

2. Лучкој капетанији у Смедереву препоручено је да обавести власнике пловила на Дунаву да предузму одговарајуће мере заштите и обезбеђења пловила, нарочито оних у којима су смештени мазут и друге материје шкодљиве по еко систем реке.

3.  Потрошња на овом електродистрибутивном подручју није смањена у задовољавајућем обиму, упозорио је данас директор смедеревске “Електромораве”, Жељко Јевтић, на састанку Градског штаба за ванредне ситуације.

Он је рекао да у овом периоду неће бити искључења неуредних платиша и апеловао на потрошаче да измирују своје обавезе, како не би додатно угрозили функционисање електродистрибутивног система.

Градски штаб за ванредне ситуације проследио је данас фабрикама - ”Железари Смедерево”, “Желвозу” и “Милану Благојевићу”, као највећим конзументима, одлуку Владе Србије и препоруку ЕПС-а и овог Штаба, о смањењу потрошње електричне енергије на технолошки минимум.

Такође је донет закључак да јавна предузећа и установе у Смедереву, уколико не морају, не раде после 18.00 часова.

Још једном је упућен апел свим домаћинствима да максимално смање потрошњу струје, како би у наредном периоду имали редовно снабдевање електричном енергијом.


4. Такође је закључено да је одлука Штаба да ЈП почне са ноћним режимом грејања, већ дала позитивне ефекте. Уз 11% повећања потрошње мазута постигнут је очекивани ефекат али се максимум очекује сутра, рекао је Милорад Ђорђевић директор ЈП застамбене услуге. Наиме, у току ноћи станови ће и наредних дана бити грејани смањеним интензитетом чиме је,како се показало, и јутарњи старт  умногоме олакшан. Ово такође доприноси заштити електроенергетског система јер ће се избећи догревање станова грејалицама. Одељење за финансије ГУ, интервенисаће из буџетских средстава за авансну уплату нових количина мазута.
5.Јавним предузећима „Паркинг сервис“ и „Зеленило и гробља“ упућена је препорука да и наредних дана ангажују 50-оро људи за чишћење снега уз препоруку да се износи снег са тротоара како би се избегле невоље приликом његовог отапања. Биће уклањане и леденице.