Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Нађа Хигл у Смедереву

За најбољу српску пливачицу Нађу Хигл, која је јуче посетила Смедерево и била промотер Отвореног првенства Смедерева у пливању, приређен је пријем на комплексу базена Спортског центра.

Помоћник градоначелника за спорт и омладину, Саша Момић и члан Градског већа за спорт и омладину, Ненад Максић, пожелели су гошћи добродошлицу у своје лично и у име руководства града, али и свих спортиста Смедерева.

Они су поновили да је један од приоритета локалне самоуправе у развој спорта, што подразумева и стављање расположивих капацитета и средстава у те сврхе.

 „Ако ће мој долазак да допринесе развоју пливања у Смедереву, увек ћу се радо одазвати позиву и покушати да вам помогнем“, нагласила је учесница Олимпијских игара у Лондону.

Она је рекла да је као мала волела да дочекује врхунске спортисте, освајаче медаља,  који су се доказали у својим гранама и радовала се сусрету са њима.

Хигл је изразила одушевљење спортским комплексом базена на смедеревском Спортском центру и изразила наду да ће локална самоуправа истрајати у намери да покрије овај велелепни објекат.

Бивша светска првакиња на 200 метара прсно, Нађа Хигл, присуствовала је потом завршници такмичења у пливању и уручила пехаре и медаље најуспешнијим спортистима.

Вршилац дужности директора Спортског центра, Миломир Томић, нашој најбољој пливачици поклонио је уметничку слику са мотивима „Смедеревске јесени“, у знак сећања на њену прву посету Смедереву.