Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Награда

Књижевник Горан Ђорђевић из Смедерева добитник је награде "Раде Томић" за 2013. годину и свеукупни победник истоименог песничког конкурса који организује књажевачки Књижевни клуб "Бранко Миљковић".

 

На овогодишњем конкурсу учествовало је 198 аутора из Србије и иностранства са 69 рукописа песничких збирки и 129 циклуса песама.

 

Стручни жири који су чинили књижевници Срба Игњатовић, Стојан Боградновић и Обрен Ристић прву  награду Горану Ђорђевићу доделио је  за рукопис "Додирнути тишину", док је прва награда у категорији циклуса песама додељена равноправно Радојици Перишићу из Нове Вароши за "Долазак по венцу" и Милени Марковић из Горњег Милановца за "Овенчани вечник".

 

Овогодишњи победник конкурса "Раде Томић", Горан Ђорђевић, рођен је у Коларима 1952. године. Основну школу и Гимназију завршио је у Смедереву, а студије југословенске књижевности и српско-хрватског језика на Филолошком факултету у Београду.

Пише поезију, књижевну критику и радове из историје књижевности. Добитник је већег броја домаћих и иностраних награда награда за књижевно стваралаштво. Дугогодишњи је директор Међународног фестивала поезије "Смедеревска песничка јесен".

 

Награде су ауторима свечано уручене на књижевној вечери у Дому културе, на којој су књажевачанима представили део свог песничког стваралаштва.

 

Књижевни конкурс "Раде Томић" покренули су чланови књажевачког Књижевног клуба "Бранко Миљковић" у знак сећања на свог суграђанина, песника Радета Томића, пореклом из села Папратна, који је свој животни век посветио поезији.