Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Награда за најбоље ђаке – боравак на Ртњу

Градски парламент ученика Смедерева представио је у суботу досадашњи рад и активности у стварању бољег амбијента за живот и учење деце и ученика Смедерева.

Активисти су током поподнева, испред просторија Туристичког информативног центра у Улици краља Петра Првог у Смедереву, делили пропагандни материјал са информацијама о томе шта су до сада урадили и који су им планови.

Координатор рада Градског парламента ученика Смедерева, Борис Здравковић, рекао је да су и ученици хтели да се укључе у манифестацију „Смедеревска јесен“ и дају свој допринос.

„Зато смо направили флајере, помоћу којих ћемо упознати грађане и госте Смедерева са нашим досадашњим радом и примарним циљевима у будућности. Ове године имамо неколико важних ствари које смо планирали да урадимо уз подршку локалне самоуправе, а пре свега да подстакнемо рад са талентованим ученицима“, истакао је Здравковић.

Члан Градског већа задужен за културу и образовање, Миша Ивковић, изразио је задовољство учешћем Градског парламента ученика у најзначајнијој градској манифестацији.

„Деца су, без обзира што је школска година почела недавно, успела да се врло брзо организују, да направе овај материјал и тако покажу шта су до сада урадили и шта планирају. Оно што је важно истаћи је чињеница да једини у Србији имамо ђачки парламент на нивоу града, који је добио на снази и може да сугерише разне ваннаставне активности. Ми ћемо, као Градско веће, прихватити и помоћи њихове акције“, нагласио је Ивковић.

Ивковић је додао да ће деца која се такмиче и освајају награде добити могућност да, под покровитељством града Смедерева, бораве у градском објекту на Ртњу.