Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Награда за животно дело уручена Милији Вуковићу

 
 
Уручењем награда прексиноћ су у Смедереву завршени 27-ми „Нушићеви дани“.  „Покојник“ у извођењу београдског Народног позоришта, по мишљењу жирија, најбоља је представа овогодишњег фестивала, док је смедеревска позоришна публика највише гласова поклонила представи „Сумњиво лице“ у извођењу београдског Звездара театра и у режији Божидара Ђуровића. Награде су добитницима Божидару Ђуровићу, директору Народног позоришта и Драгиши Ћургузу, продуценту Звездара Театра, уручили Предраг Умичевић, градоначелник града Смедерева и Надежда Перкинс, супруга генералног директора Компаније У. С. Стеел Србија. Нушићеву награду за животно дело драмском уметнику из Крушевца Милији Вуковићу уручио је министар културе Небојша Брадић, који је и затворио овогодишњу смотру.
Познати крушевачки глумац је потом био домаћин једночасовном програму, током кога су присутни имали прилику да упознају управнике и прваке крусевачког, сабачког позоришта и глумце из Алексинца и Параћина.
На конференцији за новинаре у кафани "Дарданели", где су представљени лауреати, министар Брадић је рекао да овај фестивал не треба да брине за будућност захваљујућу Нушићу.
Његов неухватљиви хумор са задршком и данас је жив, актуелан и подједнако изазован за редитеље и глумце, истакао је Брадић.
У Центру за културу Смедерево од 14. априла, у оквиру фестивала "Нушићеви дани", у такмичарској селекцији било је шест представа по делима Нушића, али у знаку савремених виђења његових комада.
За награде публике и стручног жирија, надметали су се: "Народни посланик" у режији Николе Пејаковића, Народног позоришта Републике Српске из Бања Луке, Народно позориште из Лесковца са представом "Ујеж" у режији Цицане Мурусизде-Чоловић, Народно позориште из Београда са комадом "Покојник", Егона Савина, београдско Позориште "Славија" са представом "Кирија" редитеља Радослава Златана Дорића, "Госпођа министарка" Народног позоришта из Ниша у режији Душана Јовановића и "Сумњиво лице" београдског Звездара театар, у режији Божидара Ђуровића.

( Извор : Центар за културу Смедерево)