У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Награђен смедеревски фотограф Ненад Живановић

Фотограф из Смедерева Ненад Живановић овогодишњи је добитник награде Прес Fото Србија у категорији Живот. Живановић је освојио ову вредну награду за фотографију двогодишње Кинескиње која спава и живи у радњи своје мајке у Смедереву.

 

Главна награда Прес Fото Србија 2013 припала је Новаку Ђуровићу, док су награђени у категорији Портрет Небојша Марковић, Марко Рупена у категорији Околина репортажа, а најбољу Портрет репортажу направио је Марко Рисовић.

 

Награда у категорији Уметност припала је Марку Рисовићу, Марија Јанковић победник је у категорији Фото илустрација, Игор Павичевић у категорији Живот репортажа и добитник награде у категорији Вест је Андреј Исаковић.

 

Међународни жири за доделу награда најбољим медијским фотографима је радио у саставу: председник Мишел Хамерс, Звездан Манчић, Александар Келић, Бранимир Карановић, Далибор Даниловић и Дирк Јан Висер.

 

Прес Fото Србија представља најзначајнији и највећи догађај овог типа у области фотографије на нашем подручју, а ове године је 15. конкурс за најбољу фотографију у медијима организован у оквиру Првог београдског фестивала фотографије Визуализатор.

 

У борби за награде учествовало је више од 1.500 радова.