Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Награђен смедеревски фотограф Ненад Живановић

Фотограф из Смедерева Ненад Живановић овогодишњи је добитник награде Прес Fото Србија у категорији Живот. Живановић је освојио ову вредну награду за фотографију двогодишње Кинескиње која спава и живи у радњи своје мајке у Смедереву.

 

Главна награда Прес Fото Србија 2013 припала је Новаку Ђуровићу, док су награђени у категорији Портрет Небојша Марковић, Марко Рупена у категорији Околина репортажа, а најбољу Портрет репортажу направио је Марко Рисовић.

 

Награда у категорији Уметност припала је Марку Рисовићу, Марија Јанковић победник је у категорији Фото илустрација, Игор Павичевић у категорији Живот репортажа и добитник награде у категорији Вест је Андреј Исаковић.

 

Међународни жири за доделу награда најбољим медијским фотографима је радио у саставу: председник Мишел Хамерс, Звездан Манчић, Александар Келић, Бранимир Карановић, Далибор Даниловић и Дирк Јан Висер.

 

Прес Fото Србија представља најзначајнији и највећи догађај овог типа у области фотографије на нашем подручју, а ове године је 15. конкурс за најбољу фотографију у медијима организован у оквиру Првог београдског фестивала фотографије Визуализатор.

 

У борби за награде учествовало је више од 1.500 радова.